Blog

Be Traceable!

Heb je ooit meegemaakt dat je surfboard wegdreef tijdens het surfen, of dat je uitrusting werd achtergelaten op het strand? Dan weet je hoe frustrerend het kan zijn om iets waardevols te verliezen. Of misschien heb je juist iemand anders zijn spullen gevonden en had je geen idee hoe je de eigenaar kon bereiken. De oplossing? De "Be Traceable" sticker – een eenvoudige manier om jouw uitrusting terugvindbaar te maken en de kans op verlies te verkleinen. In deze blog bespreken we hoe deze sticker werkt, waarom het zo handig is, en hoe je er één kunt krijgen.

Lees meer »

5 Veelvoorkomende Surfboard Schades (en Hoe Je Ze Kunt Laten Repareren)

Als surfer weet je dat je board je beste vriend is. Maar zelfs de beste vrienden hebben soms wat liefde en aandacht nodig. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde surfer, je surfboard krijgt vroeg of laat te maken met schade. In deze blog bespreken we de vijf meest voorkomende soorten surfboard schade en hoe je deze kunt laten repareren door een professional

Lees meer »

Kun je je Surfboard Zelf Repareren of Moet je het naar een Professional Brengen?

Surfen is een fantastische sport die avontuur, lichaamsbeweging en een connectie met de natuur combineert. Maar zoals elke surfer weet, kan je board beschadigd raken. Of het nu door een rots, koraal, of gewoon door slijtage komt, de vraag rijst: kun je je surfboard zelf repareren of moet je het naar een professional brengen? In deze blog gaan we deze vraag grondig onderzoeken en je helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Lees meer »

Hoe ga je om met drukte in het water?

Surfen in Nederland wordt steeds populairder. Overal openen nieuwe surfscholen, Decathlon verkoopt ineens surfboards, en bekende surfplekken worden steeds drukker. Meer surfers betekent meer plezier, toch? Absoluut, want surfen is voor iedereen. Maar drukte in het water kan soms vervelend zijn. Daarom hebben we enkele tips voor je samengesteld!

Lees meer »

Hoe repareer je een opblaasbaar SUP board?

Het repareren van een opblaasbare stand-up paddleboard (SUP) vereist zorgvuldigheid om ervoor te zorgen dat de reparatie duurzaam is en het board weer veilig te gebruiken is. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een opblaasbare SUP te repareren:

Lees meer »

Hoe wordt een (handgemaakt) surfboard gemaakt?

In de wereld van het surfen is het maken van een surfboard meer dan alleen een ambacht - het is een kunstvorm op zich. Achter elk perfect gevormd en gepersonaliseerd surfboard staat een bekwame ambachtsman, bekend als een 'shaper'. Deze vakmensen combineren technische expertise met artistieke flair om surfplanken te creëren die niet alleen voldoen aan de functionele eisen van de surfer, maar ook een unieke expressie van creativiteit zijn. In deze verkenning duiken we dieper in het fascinerende proces van het maken van een surfboard door een shaper, vanaf het eerste overleg met de klant tot het laatste penseelstreek van creatieve expressie.

Lees meer »

Hoe kies je een surfboard en wat wordt er bedoelt met liters?

Surfplankvolume is essentieel bij het kiezen van het juiste board, met een directe invloed op stabiliteit en prestaties. Belangrijke factoren zijn onder andere gewicht, ervaring en het type golven waarin men wil surfen. Voor beginners wordt geadviseerd om te starten met een board tussen de 2 en 2,5 liter per kilogram lichaamsgewicht, terwijl gevorderde surfers doorgaans beter presteren met 1,5-2 liter per kilogram. Deze aanpassingen verbeteren respectievelijk stabiliteit voor beginners en wendbaarheid voor gevorderden, waardoor een optimale surfervaring gegarandeerd wordt.

Lees meer »

Wat doet UV straling met mijn board?

UV-straling van de zon kan, na verloop van tijd, verschillende negatieve effecten hebben op een surfboard. De meest voor de hand liggende is de verkleuring van het oppervlak. Door blootstelling aan de zon kunnen de kleuren van je surfboard vervagen en kunnen witte delen vergelen. Dit heeft voornamelijk een esthetisch effect, maar het kan ook een indicatie zijn van structurele veranderingen in de materialen van het board.

Lees meer »

Moet ik stoppen met surfen als mijn board lek is?

Ja, als je surfboard lek is, is het over het algemeen een goed idee om te stoppen met surfen en je board te inspecteren. Een lek surfboard kan leiden tot verminderde drijfvermogen en stabiliteit, waardoor het moeilijk wordt om veilig op het water te blijven. Als je doorgaat met surfen terwijl je board lek is, loop je het risico dat het water in het board komt en het drijfvermogen verder afneemt. Hoe langer je door gaat en water in je board laat infiltreren. Hoe meer de schade zal toenemen. 

Lees meer »

Glasweefsel en Carbonweefsel. Wat zijn de verschillen?

Glasvezel en koolstofvezel zijn twee verschillende soorten versterkingsmaterialen die vaak worden gebruikt in combinatie met harsen om composietmaterialen te vormen, zoals die gebruikt worden in de productie van surfboards en andere sportuitrustingen. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen glasweefsel en carbon weefsel:

Lees meer »

Golfsurfen in europa. 10 super bestemmingen!

Welkom in de opwindende wereld van het Europese surfen, waar elke kustlijn een nieuw hoofdstuk in de surfgeschiedenis lijkt te schrijven. Laten we dieper ingaan op enkele van de meest geprezen surfbestemmingen, golfsurfen niet alleen een sport is maar een levensstijl.

Lees meer »